|

"Međuigre 0-24" Zijaha Sokolovića 19. okotobra u Centru za kulturu Sarajevo

"Međuigre 0-24" Zijaha Sokolovića 19. okotobra u Centru za kulturu Sarajevo
15
E. Lj.
10.10.2019. u 08:57
1
komentara
15

dijeljenja
"Međuigre 0-24" Zijaha Sokolovića 19. okotobra u Centru za kulturu Sarajevo Foto: D. S./Klix.ba
Zijah Sokolović, jedan od najznačajnijih i najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije, ponovo nastupa na Teatarskoj sceni Jelićeva u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.
Predstavu "Međuigre 0-24" u izvedbi Zijaha Sokolovića možete pogledati u subotu, 19. oktobra, s početkom u 20 sati.

Sam na pozornici, bez svjetlosnih i zvučnih efekata, stolica, sto i čaše vode, kroz cabaret "Međuigre 0-24" Sokolović dotiče besmislenost i manjak logike čitavog čovječjeg djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti.

"Međuigre 0-24" su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obaveza. Sastavljene su od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča od kojih nekoliko njih čini okosnicu cabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave kroz koje nas Zijah vodi svojom virtuoznošću i pozorišnom magijom.

Ulaznice koštaju 15 KM, a možete ih kupiti radnim danima na biletarnici JU Centra kulture i mladih Općine Centar u ulici Jelića 1 od 9 do 21 sat. Dodatne informacije i rezervacije možete izvršiti putem telefona +387 33 232 595 ili putem web stranice Centra za kulturu. Iz centra napominju da zbog velikog interesovanja za ovu predstavu, rezervacija vrijedi dva dana.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...