Cabaret
15

"Međuigre 0-24" Zijaha Sokolovića 19. okotobra u Centru za kulturu Sarajevo

E. Lj.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Zijah Sokolović, jedan od najznačajnijih i najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije, ponovo nastupa na Teatarskoj sceni Jelićeva u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Predstavu "Međuigre 0-24" u izvedbi Zijaha Sokolovića možete pogledati u subotu, 19. oktobra, s početkom u 20 sati.

Sam na pozornici, bez svjetlosnih i zvučnih efekata, stolica, sto i čaše vode, kroz cabaret "Međuigre 0-24" Sokolović dotiče besmislenost i manjak logike čitavog čovječjeg djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti.

"Međuigre 0-24" su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obaveza. Sastavljene su od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča od kojih nekoliko njih čini okosnicu cabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave kroz koje nas Zijah vodi svojom virtuoznošću i pozorišnom magijom.

Ulaznice koštaju 15 KM, a možete ih kupiti radnim danima na biletarnici JU Centra kulture i mladih Općine Centar u ulici Jelića 1 od 9 do 21 sat. Dodatne informacije i rezervacije možete izvršiti putem telefona +387 33 232 595 ili putem web stranice Centra za kulturu. Iz centra napominju da zbog velikog interesovanja za ovu predstavu, rezervacija vrijedi dva dana.