Sarajevska filmska akademija
0

Među profesorima Tanović, Mustafić, Mandić i Marković

FENA
Danis Tanović
Danis Tanović
Sarajevska škola za nauku i tehnologiju (Sarajevo School of Science and Tehnology - SSST) objavila je danas dio profesorskog kadra novoformirane Sarajevo Film Academy, prve privatne filmske škole u BiH.

Budući predavači su vodeća imena regionalne filmske scene, kao što je dobitnik Oskara Danis Tanović, Goran Marković, Dino Mustafić, Miroslav Ćiro Mandić, Mustafa Mustafić, Andrija Dimitrijević i drugi, saopćeno je iz SSST-a.

Tim profesora predvodi dekan Akademije Nenad Dizdarević.

Uz vrhunske profesore, koji iza sebe imaju stotine projekata i nagrada, ali i iskustva u radu sa studentima, SFA će u prvoj godini rada ponuditi studiranje na dodiplomskom, postdiplomskom i fast track programu na polju filmske režije.

Studij će biti organiziran za studente iz cijelog svijeta, a nastava će se odvijati na engleskom jeziku.

U toku je upis prve generacije studenata.

Iz ove akademije naglašavaju da pažljivo osmišljen kurikulum, koji balansira praktični i teorijski rad i studentima osigurava karijeru u svijetu filma, eminentni redovni i gostujući profesori iz BiH, regije i svijeta, te vrhunska oprema i uvjeti za rad, garancija visokog kvaliteta nove filmske škole.

Sarajevo Film Academy će pratiti visoke standarde i provoditi moderne internacionalne edukativne programe u skladu s praksom i potvrđenim dostignućima matičnog Univerzitea, Sarajevo School of Science and Technology osnovanog 2004. godine.