Ne propustite
167

Mart u Narodnom pozorištu Sarajevo: Bogat repertoar i brojne pogodnosti

Klix.ba
Narodno pozorište Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Narodno pozorište Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ljubitelje pozorišne umjetnosti u mjesecu martu očekuje bogat repertoar u Narodnom pozorištu Sarajevo. Publika će imati priliku pogledati sjajne mjuzikle te dramska, baletna i operna ostvarenja. Osim toga, publika će imati mogućnost pogledati višestruko nagrađivane predstave iz regije.

U subotu, 3. marta, publika Narodnog pozorišta Sarajevo s početkom u 19:30 sati može pogledati predstavu East West Centra Sarajevo "Ponuda koja se ne odbija" u režiji Harisa Pašovića i ansambla. Ulaznice za ovu predstavu možete kupiti po jednistvenoj cijeni od 10 KM.

U utorak, 6. marta, s početkom u 19:30 sati, posjetite Narodno pozorište Sarajevo i zabavite se uz Donicetijevu komičnu operu "Viva la Mamma", u režiji Aleksandra Nikolića. Operu će izvesti solisti i hor Opere NPS uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati Nenad Tešić. Ulaznice za operu možete kupiti po posebnim pogodnostima - 10 KM za sve kategorije sjedišta.

Dan poslije, s početkom u 19:30 sati, u okviru internacionalnog festivala Sarajevska zima na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena višestruko nagrađivana koreodrama - balet "Oni" Đorđa Makarevića koji potpisuje režiju, libreto, koreografiju i izbor muzike. Gostovanje Narodnog pozorišta Beograd omogućio je Savjet za regionalnu saradnju (RCC) .

U četvrtak, 8. marta, očekuju nas dvije predstave. Na velikoj sceni u 12 sati će biti izvedena baletna bajka "Palčica" u koreografiji i režiji Nermine Damijan, a u večernjem terminu, sa početkom u 19:30 sati na maloj sceni "EN FACE" možete pogledati dramu "Leptir" Aleksandra Radunovića u režiji Emira Kapetanovića.

Ponedjeljak, 12. mart, rezervisan je za Šekspirovu dramu "Kralj Lear" u adaptaciji i režiji istaknutog reditelja Dieag de Brea. Predstava je nastala u koprodukciji Festivala MESS i Narodnog pozorišta Sarajevo te podršku Ambasade Velike Britanije koja je ujedno i partner projekta . Predstava počinje u 19:30 sati i titlovana je na engleski jezik.

Balet "Alisa u zemlji čuda" u koreografiji i režiji Aleksandra Ilića bit će izveden u srijedu 14. marta sa početkom u 19:30 sati.

  1. marta, sa početkom u 19:30 sati, sarajevska publika će imati priliku vidjeti i uživati u trenutno najgledanijem baletu HNK Split "Derviš i smrt" koreografa Igora Kirova. Ovaj kreativni balet koji nam donose članovi ansambla Baleta HNK Split bit će izvedev u sklopu internacionalnog festivala Sarajevska zima.

"Ne propustite ovaj pozorišni spektakl, a ulaznice za ovu predstavu možete kupiti već od 3. marta 2018. godine na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo", poručuju iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Ambasada SAD-a u BiH, Narodno pozorište Sarajevo i Narodno pozorište Republike Srpske ponosno najavljuju "Večer Broadwaya sa Bradleyem Deanom" i specijalnim gostima: Divanhanom, Albinom Smajlović i Ivanom Šarićem koji će izvoditi pjesme iz poznatih mjuzikla Hair, Evita, Cats, The Secret Garden i drugih.

"Ne propustite ovu priliku da uživate u ovom sjajnom koncertu koji će se održati 22. marta 2018. godine u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo. Ulaznice su u prodaji od 3. marta", rekli su u Narodnom pozorištu Sarajevo.

U petak, 23. marta, u 19:30 sati, ne propustite pogledati dramsku predstavu Crnogorskog narodnog pozorišta "Šćeri moja" u adaptaciji i režiji Ane Vukotić. Iskoristite posebenu pogonost i ovu predstavu pogledajte po jedinstvenoj cijena ulaznica od 10 KM.

U baletu "Omer i Merima", u režiji i koreografiji Belme Čečo - Bakrač, možete uživati u ponedjeljak 26. marta u 19:30 sati. U predstavi učestvuju solisiti i ansambl Baleta NPS, hor NPS i Sarajevska filharmonija kojom će dirigovati Aida Jažić.

Komediju "Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitinicama" autora Almira Imšitevića, rađenu prema motivima drame Juroslava Korenića i Reihana Demirdžića, u režiji tvorca njasmješnijih pozorišnih hitova Admira Glamočaka, pogledajte na Svjetski dan teatra 27. marta u 19:30 sati.