Kultura
22

Mario Šunjić u Umjetničkoj galeriji predstavio svoj "Continuum tremens"

FENA
(Foto: FENA)
Izložba radova umjetnika Marija Šunjića "Continuum tremens" otvorena je sinoć u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Umjetnik Dalibor Nikolić nazvao je ciklus istoimenih Šunjićevih kolaža rekapitulacijom dijagnoze društvenog stanja konstantne traume. Po riječima vršioca dužnosti direktora Umjetničke galerije Straje Krsmanovića, ova izložba je dio višegodišnje izvanredne saradnje s Franjevačkom galerijom iz Širokog Brijega i razmjene izložbi između dviju galerija.

"Neka mi niko na zamjeri, ali u zadnjih desetak godina najbolji slikari izlaze sa širokobriješke Akademije likovnih umjetnosti", kazao je Krsmanović na otvorenju.

Šunjićevi radovi - slike, akrili na platnu, kolaži i skulpture, s brodovima kao dominantnim motivom te umjetnikovom fascinacijom još iz dječačkih dana, bit će izloženi u Umjetničkoj galeriji do 28. januara.

Fra Vendelin Karačić, voditelj Franjevačke galerije u Širokom Brijegu, otvorio je izložbu rekavši da je pred sarajevskom publikom nesumnjivo daroviti stvaralac. Otvorenju je prisustvovala i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović.

Mario Šunjić rođen je 1975. u Malschu, Kreis Karlsruhe, Njemačka.

Srednju strojarsku školu je završio 1994. u Mostaru. Akademiju likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru upisao je 1997. godine a diplomirao slikarstvo 2002. u klasi profesora Ante Kajinića. Na postdiplomskom studiju ARS SACRA diplomirao je 2005. godine.

Od 2009. je zaposlen na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.