Za predstavu "Tobija"
66

Mario Drmać osvojio nagradu na 56. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka u Zagrebu

I. S.
Pozorište mladih Sarajevo je 19. septembra učestvovalo na 56. Međunarodnom festivala kazališta lutaka u Zagrebu s predstavom "Tobija" u režiji Maria Drmaća.

Po odluci stručnog žirija (Karen Smith, Edvard Majaroni i Hrvoje Seršić) 56. Međunarodnog festivala kazališta lutaka - PIF Zagreb, Mario Drmać je dobio nagradu za glumačku i animatorsku kreaciju za cjelovitu scensku igrui animaciju u predstavi "Tobija".

"Već smo ranije razgovarali kako je početak nove teatarske sezone u Pozorištu mladih Sarajevo u znaku gostovanja, ali da ćemo se moći radovati nagradi, isreno nisam očekivao, koliko god svi mi u Pozorištu znali da imamo sjajnu predstavu. Velika je privilegija i čast bila samo gostovanje na ovogodišnjem PIF festivalu, jer je to jedan od, ako ne i najznačajniji festival pozorišta/kazališta lutaka u regionu. Čestitam našem Mariju od srca, ali i čitavoj ekipi koja učestvuje u predstavi. Da ne zaboravimo napomenuti da nas do kraja septembra očekuju još dva važna festivala, samo 'Tobija' sada zasluženo odmara, a Ježurka ježić se sprema na put", rekao je Ismir Fazlić, direktor Pozorišta mladih.

"Tobija" je priča o malom jazavičaru koji nezadovoljan svojim izgledom ide u zoološki vrt kako bi tražio savjete od ostalih životinja. Kada pokuša sastaviti novo biće po savjetu egocentričnih savjetnika - životinja koje je posjetio, shvati da mu je ipak najbolje ostati jazavičar Tobija. U predstavi igraju Belma Lizde Kurt i Mario Drmać.