Kultura
0

Manifestacija "Susreti Zija Dizdarević"

Sarajevo-x.com
Književno - kulturna manifestacija “Susreti Zija Dizdarević” ove godine obilježava svoje XXIV izdanje, čiji će centralni dio biti održan u Fojnici, u vremenu od 27. do 29. novembra 2008. godine.

O bogatom sadržaju ovogodišnjih Susreta na press konferenciji 17. novembra u 13 sati govorit će Hadžem Hajdarević, predsjednik Programskog savjeta, i Nasir Selimović, predsjednik UO Susreta.

Na ovogodišnji Natječaj za kratku priču/pripovijetku prispjelo je preko 130 radova iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i iz Njemačke, Švedske, Češke, Srbije i Hrvatske. Predsjednik žirija, Željko Ivanković, će saopćiti odluku žirija, a nagrade autorima najboljih radova će biti uručene na svečanoj akademiji Susreta, u Fojnici 29. novembra.

Na konferenciji će biti izvršena promocija Godišnjaka 23 (specijalnog izdanja Susreta, koji objedinjuje sadržaje prošlogodišnje manifestacije, među kojima su i prvonagrađena kratka priča/pripovijetka i najbolji literarni rad učenika srednjih škola). Časopis će promovirati Hatidža Dizdarević, glavna i odgovorna urednica, i Ferida Duraković, član Programskog Savjeta.