{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Manifestacija o ekološki prihvatljivom dizajnu

F
2.9.2009. u 11:00
0
0
Manifestacija o ekološki prihvatljivom dizajnu
0
Manifestacija o ekološki prihvatljivom dizajnu
U sarajevskoj galeriji Collegium artisticum od 4. do 12. septembra bit će održan Sarajevo Design Week 2009. o temi "Green Design" (ekološki prihvatljiv dizajn).
Organizatori ove manifestacije su Akademija nauke, umjetnosti i kulture Bosanaca u Holandiji (NAUK) i Udruženja umjetnika primijenjenih umjetnosti Bosne i Hercegovine Sarajevo.

Osnovni ciljevi manifestacije su isticanje uloge kvalitetog dizajna u modernom svijetu, fokusiranje na održivost i pitanja ekološki prihvatljivog dizajna, susret dizajnera, akademskih institucija i proizvođača te inspiriranje novih tipova saradnje koja će osigurati inteligentnija rješenja ekološki prihvatljivog dizajna.

Program manifestacije Sarajevo Design Week 2009. obuhvatit će sve nivoe dizajna od proizvodnog do urbanog, s naglaskom na stepen umjetnosti u ekološki prihvatljivom dizajnu. Učesnici će razmotriti i dileme s kojima se suočavaju produkt-dizajn, dizajn interijera, grafički dizajn, multimedija, arhitektura i urbani dizajn u 21. stoljeću.

Predavači na Sarajevo Design Weeku 2009. bit će MSc. Lisbeth van der Pol, prof. Ahmet Hadrović, prof. Jan Brouwer, nsc. Elien J. Wierenga, Igor Grozdanić, prof. Wim Poelman, dr. Elma Durmišević, Vila Sutović te Omer Halilhodžić, saopćeno je iz Akademije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: