Od 24. do 26. jula
0

Manifestacija "Novi Travnik Reunion"

FENA
Novi Travnik
Novi Travnik
Pod motom "Dođite da zajedno doživimo duh Novog Travnika" u tom će se gradu od 24. do 26. jula održati manifestacija "Novi Travnik Reunion 2009".

Cilj je manifestacije okupiti što veći broj Novotravničana rasutih po cijelom svijetu.

Nakon što se 24. jula okupe na ulazu u Dom kulture predviđeno je otvaranje izložbe "Muzej neprekinutih veza", nakon čega će biti izveden multimedijalni program "Novi Travnik jučer, danas, sutra".

Uz prezentacija prvog filma o Novom Travniku iz 1958. godine bit će otvorena grupna izložba novotravničkih fotografa "Volim Novi Travnik", na kojoj će biti predstavljeni radovi Ozrenke Fišić, Igora Bralića, Mirsada Mujanovića, Seada Bahtića, Slobodana Ličanina, Mehmeda Dogloda, Enisa Muslimovića, Huseina Šljive, Finke Filipović i Igora Prole.

Nakon što bude prezentiran film "Novi Travnik - eko grad i općina", u Domu kulture bit će upriličen susret sa zavičajnim piscima, izložba knjiga novotravničkih pisaca te promocija novih knjiga Save Škobića i Jelice Selak .

Akcija Kupite knjigu - poklonite knjigu, s ciljem obogaćivanja fonda Gradske knjižnice pokrenute preko Internet stranica rezultirala je do sada prikupljenim 2.400 naslova domaćih i stranih autora, koji će tokom Reuniona biti i predani predstavnicima Knjižnice.

Sudionicima Reuniona u prostorijama Udruge likovnih stvaratelja Lašvanske doline bit će omogućeno razgledanje izložbe fotografija Nihada Korića "Novi Travnik od osnutka", a u Domu kulture održat će se zabavni program "Grad mladosti - raste, a ne strari", u kojemu sudjeluju grupe Crnobijeli svijet, TNT Band, Novi Travnik Reunion Band, članice nekadašnjih grupa Rosa i Malene te gosti iznenađenja.

Druženje sudionika Reuniona nastavit će se 25. jula piknikom na Ravnom Rostovu, a završiti u nedjelju, 26. jula posjetom Zavičajnom muzeju Stari hrast u Rankovićima.