{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Manifestacija "Lijepa li si..." uz Dan folklora i sajam vina

F
1.11.2009. u 12:18
0
4
Manifestacija "Lijepa li si..." uz Dan folklora i sajam vina
0
Manifestacija "Lijepa li si..." uz Dan folklora i sajam vina
U okviru manifestacije "Lijepa li si..", koju od 25. oktobra do 27. novembra na Buni kod Mostara organizuje Bratovština "Sv. Nikole Tavelića u saradnji s Franjevačkom zajednicom, bit će priređen i Dan folklora "Buna u kolu".
Kako su najavili organizatori, riječ je o kulturno-umjetničkoj manifestaciji na kojoj će sudjelovati društva iz Hercegovine, a održat će se 8. novembra, s početkom u 14 sati, u crkvi sv. Nikole Tavelića na Buni.

Također, manifestacijom "Lijepa li si..." predviđen je i sajam vina koji će se održati 11. novembra u spomenutoj crkvi na Buni. Ovo je inače treći put da se organizuje ovakav sajam koji okuplja domaće vinare Hercegovine, a cilj je promocija vinogradarstva i kulture vina.

U sklopu manifestacijom predviđen i molitveni program , trodnevnica, od 11. do 13. novembra, svakim danom u 18 sati.

Središnja proslava sv. Nikole Tavelića, prvoga hrvatskoga sveca započinje 14. novembra u 18 sati s procesijom, pjevanjem litanija, misnim slavljem i pučkom veselicom. U glazbenoj sekciji Bratovštine "Sv. Nikole Tavelića" Buna-Mostar sudjeluju crkveni zbor "Sv. Nikola Tavelić", te klapa "Katarina".

Također, 22. novembra bit će priređena izložba slika fra Bože Radoša u Galeriji "Tavelić" na Buni u istoimenoj crkvi.

U sklopu manifestacije "Lijepa li si...", organizatori su za 27. novembar priredili i predavanje o zaraznim bolestima koje prijete ljudskom zdravlju, a predavač ove teme je doc. dr. sc. Danko Lupi, stručnjak za područje zaraznih bolesti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: