Od 2. do 9. maja
16

Manifestacija "Dani Kantona Sarajevo" i ove godine na više lokacija

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Izložbe, koncertne aktivnosti, tradicionalni plesovi i igre samo su neki od sadržaja koji će biti održani u okviru manifestacije "Dani Kantona Sarajevo" u Bosanskom kulturnom centru i Collegium Artisticumu.

JU "Centar za kulturu" Kantona Sarajevo ovogodišnje obilježavanje otvara 3. maja izložbom arhivskih dokumenata "Bosna i Hercegovina u dokumentima Historijskog arhiva Sarajevo" u BKC-u sa početkom u 14 sati. Istog dana od 18 sati bit će otvorena izložba dječijih likovnih radova.

Četvrtog maja će od 12 sati biti otvoren cjelodnevni program za učenike osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo. Isti dan od 18 sati u Velikoj sali BKC-a bit će organizovana dodjela priznanja za najbolje likovne i literarne radove osnovnih škola Kantona Sarajevo.

Narednog dana bi će upriličena kulturno-zabavna manifestacija pod nazivom "Ja u svom gradu" sa početkom u 12 sati. Istu noć će u Velikoj sali s početkom u 20 sati biti održan koncert tradicionalnih igara i pjesama Sarajeva i okoline u izvedbi ansambla "Kolo Bosansko".

Šestog maja u 20 sati će u Velikoj sali BKC-a biti održan tradicionalni koncert Sarajevo Big Banda, dok će u Collegium Artisticumu isti dan u 18 sati biti otvorena izložba slika mladih umjetnika, studenata završne godine Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo.

Ulaz na sve manifestacije je besplatan.