{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Manifestacija "Dani frankofonije u BiH" nudi bogat i program

F
FENA
15.3.2012. u 13:49
0
0
Manifestacija "Dani frankofonije u BiH" nudi bogat i program
0
Manifestacija "Dani frankofonije u BiH" nudi bogat i program
Andre Schaller
U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova BiH i ambasada Švicarske, Grčke, Egipta, Rumunije i Francuske u BiH, od 5. marta do 26. aprila održava se manifestacija "Dani frankofonije u BiH".
U okviru ove manifestacije bit će upriličen niz kulturnih, muzičkih i filmskih manifestacija čiji je cilj promoviranje francuskog jezika te kulture i stvaralaštva zemalja koje su ujedinjene u Međunarodnu organizaciju frankofonije - OIF.

Koordinator za frankofoniju u MVPBiH ambasador Almir Šahović istakao je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu da je BiH od oktobra 2010. u statusu zemlje posmatrača OIF-a.

"To nam otvara mogućnost da učestvujemo u svim aktivnostima frankofonske zajednice", kazao je Šahović.

Ciljevi OIF-a su promocija mira, demokratije, ljudskih prava, podrška obrazovanju i održivom razvoju te francuskog jezika i jezičke raznolikosti.

"Mi smo ponosni na naše različitosti i na njih gledamo kao na bogatsvto, a ne obilježje nacionalnih razlika", istakao je ambasador Švicarske u BiH Andre Schaller.

OIF okuplja 75 zemalja.

Ovogodišnji program "Dana frankofonije u BiH" bit će upriličen u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli, Bihaću, Ugljeviku, Zenici i Zvorniku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: