Kultura
0

"Malograđanska svadba“ napunila Dom kulture Brčko

Sarajevo-x.com
Sinoć je predstava "Malograđanska svadba“, u izvođenju Narodnog pozorišta Tuzla, ponovo napunila Dom kulture Brčko, kao centralnu lokaciju za ovogodišnje, četvrte po redu Dane otvorenih vrata u organizaciji firmi Studen Grupe koje posluju u Bosni i Hercegovini.

Malograđanska svadba je na 27. Pozorišnim igrama u Jajcu osvojila pet nagrada: za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju, scenografiju, kostimografiju i glumačko ostvarenje cjelokupnog ansambla.

Odabrana glumačka ekipa: Meliha Fakić, Nermin Omić, Milenko Iliktarević, Remira Osmanović, Midhat Kušljugić i drugi, je ponudila pravu pozorišnu poslasticu za Brčanke i Brčake.

Nataša Pucar, šef sektora komunikacija i marketinga organizatora je izjavila: "Iz godine u godinu pokušavamo našim sugrađanima ponuditi raznovrstan i osmišljen program u sklopu naših "Dana otvorenih vrata". Ove godine smo odlučili manifestaciju izmjestiti van kruga fabrike kako bi je što više približili građanima i omogućili svima koji to žele da uživaju u kulturnim dešavanjima koje smo obezbjedili za njih. Prezadovoljni smo i presretni da je svako veče imalo izuzetnu posjećenost, a posebno se radujemo našem Danu žena u avgustu koji je na programu večeras u hotelu Jelena. Za pravi gurmanski doživljaj tradicionalnih jela iz BiH pobrinule su se naše dame iz udruženja: Kolo Srpskih sestara, Mame i Žene Bošnjakinje. Uz ugodan muzički program starogradskih pjesama i sevdalinki očekujemo dobar provod“.

U subotu, kada se ova manifestacija privodi kraju, sve je u znaku sporta i zabave na gradskom izletištu Ficibajer, koje je za ovu priliku dotjerano i prilagođeno sportskim takmičenjima, te velikom pikniku.