{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mališani iz Srebrenice pjevali i plesali sa vršnjacima iz Sarajeva

11.10.2013. u 13:50
0
1
Mališani iz Srebrenice pjevali i plesali sa vršnjacima iz Sarajeva
0
Dječiji hor Superar Srebrenica posjetio je Osnovnu muzičku i baletsku školu Novo Sarajevo, gdje su mališani izveli zajednički program.
Dječiji hor Superar Srebrenica, sa ukupno 62 djece i pet nastavnika muzike, pod pokroviteljstvom Bauern helfen Bauern - Salzburg, posjetio je Osnovnu muzičku i baletsku školu Novo Sarajevo na Grbavici, gdje su mališani pjevali, svirali i izveli baletni performans.

"Hor Superar iz Srebrenice je jedan muzički pokret, dio jedne velike porodice čija je centrala u Beču. Tu su i djeca iz Turske, Slovačke te Švicarske, a prema zajedničkom repertoaru radimo već skoro godinu dana. Danas smo sa našim horom iz Srebrenice došli posjetiti njihove vršnjake iz Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo. Lijepo su nas primili i ugostili. Napravili smo mali performans, u kojem su nastupila naša djeca uz nekoliko numera i našu tradicionalnu pjesmu 'Crven fesić'. Bilo je to lijepo druženje, mi nastojimo uspostaviti prijateljstvo i dugotrajnije veze sa ovom školom. Mališani su uživali, a posjetit ćemo i Baščaršiju i Stari Grad, nakon čega se autobusom vraćamo kući", izjavio je za Klix.ba Namir Porić, voditelj projekta.

Djeca iz Srebrenice i Bratunca, uzrasta od osam do 14 godina, već tri godine uvježbavaju pjevanje i sviranje muzičkih numera u okviru projekta koji je Bauern helfen Bauern - Salzburg započeo u Srebrenici.

Za te tri godine ova "muzička porodica" porasla je sa 40-ak na 95 djece, a svakodnevno im dolaze i novi članovi. Sa djecom svakodnevno radi pet nastavnika muzike i jedna instruktorica plesa. Početkom ove godine postali su dio velike Superar porodice sa sjedištem u Beču.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: