{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Mali svijet' od 11. decembra u sarajevskim kinima

Klix.ba
5.12.2003. u 16:25
0
0
'Mali svijet' od 11. decembra u sarajevskim kinima
0
'Mali svijet' od 11. decembra u sarajevskim kinima
Dobitnik specijalne nagrade na 9. Sarajevo Film Festivalu, film Miloša Radovića 'Mali svijet', sa Brankom Đurićem u glavnoj ulozi naći će se na repertoaru Bosanskog kulturnog centra od 11. decembra, 2003. godine.
Obala Art Centar ističe da se s filmom 'Mali svijet' radi o promociji filmova iz Regionalnog programa SFF-a i ostvarenju ideje za koju se direktor SFF-a, Mirsad Purivatra borio: da 'mali' filmovi poput Malog svijeta, Kajmaka i marmelade (Branko Đurić), Ljeta u zlatnoj dolini (Srđan Vuletić), a prethodno i Gori vatra dobiju svoju veliku šansu da i budu distribuirani u regionu na jednakim osnovama kao i hollywoodski filmovi koji dominiraju našim tržištem.

Iz Obale najavljuju da će se svi navedeni naslovi uskoro naći na repertoaru BKC-a.

MALI SVIJET / MALI SVET
*dobitnik specijalne nagrade na 9. Sarajevo Film Festivalu

Srbija, 2003, 85 min
režija: Milos Radovic
scenario: Milos Radovic
uloge: Branko Djuric, Bogdan Diklic, Miki Manojlovic, Lazar Ristovski, Irena Micijevic Rodic, Lana Gutovic, Olivera Markovic
produkcija: Cobra film

Petak, 16.septembar: jedan doktor hoće da se ubije, dva policajca biraju pogrešan put, jedan osumnjičeni misli da ga nikada neće uhvatiti. Supruga osumnjičenog zna jedino da voli, policajci vjeruju u sudbinu, doktor koji hoće da se ubije vjeruje u neizbežan kraj. Samo dječak, koji još nije rodjen, zna pravi put - to je put na kome će se svi likovi sresti. Ovaj auto-put izgradila je Sudbina i na njega poslala sve likove filma.
Tog kobnog petka, ljekar, policajci i osumnjičeni kreću na put koji će za neke od njih postati fatalan. Policajac koji je sprovodio osumnjičenog - gine, osumnjičeni ostaje sam na napuštenom auto-putu. Pronalaze ga druga dva policajca (koji su sa Bogom "na ti") i vode dalje.
Ni policajci ni osumnjičeni ne znaju da ih nekoliko kilometara dalje čeka Sudbina i da će se tu njihov put završiti...
U ovoj komediji o Sudbini - niko ne zna šta će se zaista dogoditi, ali se svi nadaju srećnom kraju.
Srećan kraj postoji - ali da li baš za junake ovog filma?
I šta je sa dječakom spomenutim na početku?
Saznajte u filmu MALI SVIJET.
I dozvolite četvorici maestralnih glumaca (Branko Djurić-Djuro, Bogdan Diklić, Miki Manojlović, Lazar Ristovski) da vam pokažu koliko je važno smijati se u životu.

Biografija reditelja
Talentirani beogradski reditelj, Miloš Radović, ima dugu historiju uspješnih projekata i osvojenih nagrada: od Cannesa, gdje je 1987. osvojio "Prix Fiction" za kratki film Iznenadna i prerana smrt pukovnika K.K., do 30-ak svjetskih nagrada koje je osvojio sa My country (1997) te brojnih tv filmova i serija. Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu do 1995. godine predavao je filmsku i tv režiju. Pisac je desetak pozorišnih komada i scenarija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: