Za male gledaoce
0

"Mali princ" u Pozorištu mladih Sarajevo za one koji žele vidjeti slona u zmiji, a ne šešir

Klix.ba
U Pozorištu mladih Sarajevo večeras u 18 sati bit će izvedena predstava Mali princ, za one koji žele vidjeti slona u zmiji, a ne šešir.

Režiju i adaptaciju uradio je Slobodan Perišić, dramaturg je Segor Hadžagić, scenografi su Marko Bilbija i Monika Ponjavić, kostimografiju je uradila Narda Nikšić, kompozitor je Petar Bilbija, a dizajner Furkan Hizir.

U predstavi igraju i pjavaju: Mario Drmać, Edhem Husić, Alma Merunka, Edin Avdić i Aldin Tucić.

"Mi dolazimo na ovaj sve više komplikovan svijet potpuno čisti, bezbrižni, saosjećajni. Kao takvi, odrastanjem upoznajemo svijet i polako prihvatamo njegova pravila. Odrastanje bi samo po sebi trebalo da bude neki koristan proces, kako sama riječ i kaže da znači nekakav rast u svakom smislu. Čini mi se da je to danas potpuno pogrešna riječ. 'Odrasli su jako čudni' jer u njima djetinstvo polako kopni, jer su se okružili nevoljama i posvetili prolaznim stvarima. Kažu da bi život trebao da bude jedno korisno putovanje, a ne destinacija. Naša predstava bi trebala da bude jedno takvo putovanje. Odrasli će se, nadam se prepoznati, a našim malim gledaocima ćemo prikazati jedan 'čudesan san'. San koji je i ova sama predstava nekada bila", rekao je reditelj Slobodan Perišić