|

FOTO
/
Mali Muk u nedjelju u Pozorištu mladih

Mali Muk u nedjelju u Pozorištu mladih
19
Klix.ba
27.12.2012. u 15:14
0
komentara
19

dijeljenja
Mali Muk u nedjelju u Pozorištu mladih
Posljednja ovogodišnja predstava na repertoaru Pozorišta mladih "Mali Muk" bit će odigrana u nedjelju, 30. decembra, u 11 sati.
Predstava je urađena po motivima istoimene bajke Wilhelma Hauffa, a režiju mu potpisuje Darko Kovačovski, koji je zajedno sa Nadjom Vasilevom uradio adaptaciju Malog Muka sa scenu.


Dramaturg predstave je Segor Hadžagić, a lutke, kostimografija i scenografija su djelo Nadje Vasileve.

Muziku su komponovali Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović, a u predstavi igraju glumci Pozorišta mladih Mario Drmać, Alma Merunka, Suada Ahmetašević, Narda Nikšić i Damir Kustura.


Čitav svijet je danas jedna velika trka. Trka za slavom, uspjehom, novcem... Da bi se pobijedilo u toj trci, ne biraju se sredstva: svi varaju, lažu, podvaljuju, podapinju, iskorištavaju, udaraju, "laktaju se"... Ali ipak, nisu svi isti. Naš junak Mali Muk "koji je bio toliko mali da ga se i otac stidio" ne želi da učestvuje u toj trci. Iako ga svi "gnječe i gaze" Muk ne pripada ovom svijetu punom pohlepe i licemjerstva. On samo želi jedno: pravdu i istinu! No, licemjerni, dvolični i pokvareni uvlače ga u tu trku iz koje će na kraju izaći kao pobjednik...Kako? Zahvaljujući čistom i dobrom srcu! I istini koja Malog Muka čini jednim od velikih „junaka našeg doba“.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.