{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Mali Muk u nedjelju u Pozorištu mladih

27.12.2012. u 15:14
19
0
Mali Muk u nedjelju u Pozorištu mladih
19
Mali Muk u nedjelju u Pozorištu mladih
Posljednja ovogodišnja predstava na repertoaru Pozorišta mladih "Mali Muk" bit će odigrana u nedjelju, 30. decembra, u 11 sati.
Predstava je urađena po motivima istoimene bajke Wilhelma Hauffa, a režiju mu potpisuje Darko Kovačovski, koji je zajedno sa Nadjom Vasilevom uradio adaptaciju Malog Muka sa scenu.


Dramaturg predstave je Segor Hadžagić, a lutke, kostimografija i scenografija su djelo Nadje Vasileve.

Muziku su komponovali Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović, a u predstavi igraju glumci Pozorišta mladih Mario Drmać, Alma Merunka, Suada Ahmetašević, Narda Nikšić i Damir Kustura.


Čitav svijet je danas jedna velika trka. Trka za slavom, uspjehom, novcem... Da bi se pobijedilo u toj trci, ne biraju se sredstva: svi varaju, lažu, podvaljuju, podapinju, iskorištavaju, udaraju, "laktaju se"... Ali ipak, nisu svi isti. Naš junak Mali Muk "koji je bio toliko mali da ga se i otac stidio" ne želi da učestvuje u toj trci. Iako ga svi "gnječe i gaze" Muk ne pripada ovom svijetu punom pohlepe i licemjerstva. On samo želi jedno: pravdu i istinu! No, licemjerni, dvolični i pokvareni uvlače ga u tu trku iz koje će na kraju izaći kao pobjednik...Kako? Zahvaljujući čistom i dobrom srcu! I istini koja Malog Muka čini jednim od velikih „junaka našeg doba“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: