{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mali Magacin Kabare započinje novi semestar

2.9.2013. u 11:01
114
0
Mali Magacin Kabare započinje novi semestar
114
Mali Magacin Kabare započinje novi semestar
Nakon uspješnih projekcija filmova "Mit o Bosni i Hercegovini v.1" i "Mit o Bosni i Hercegovini v.2", u sklopu programa 19. Sarajevo Film Festivala, Mali Magacin Kabare priprema se za novi semestar i nove polaznike.
Do 15. septembra svi zainteresovani od 7 do 14 godina moći će se pridružiti Malom Magacin Kabareu, te kroz radionice kreativnosti i mašte ili gitare i muzike iskazati svoje talente i naučiti nešto novo.

Pod mentorstvom edukatora, glumica Zane Marjanović i Sanele Krsmanović, reditelja/scenariste Saše Peševskog te nastavnika gitare Irhada Kuduza, mladi talenti i autori će kroz radionicu kreativnosti i mašte imati priliku osmisliti i snimiti mjuzikl, a u radionici gitare i muzike naučiti i uvježbati osnove gitare, nakon čega će imati priliku da rade na kreiranju svojih kompozicija i eksperimentiraju sa zvukom i muzikom koju sviraju.

U prvom semestru polaznici Malog Magacin Kabarea pripremili su predstavu Zulfo Pićolini i Kerim plesač u zemlji klovnova, a tokom drugog semestra pripremili su prvi bh. dječiji dokumentarno-igrani film "Mit o Bosni i Hercegovini". Svako dijete u produkciji projekata Malog Magacin Kabarea ima svoju specifičnu ulogu te ima priliku iskušati se kao glumac, producent, scenarista, plesač, dizajner kostima, reditelj...Više informacija o upisu i predviđenim aktivnostima u predstojećem semestru svi zainteresovani mogu dobiti putem e-maila [email protected] ili telefona 066/935-016.

Mali Magacin Kabare - "Dječija radionica kreativnosti i mašte" je mjesto koje pruža priliku i podstiče kreativno djelovanje kod djece, te pored razvijanja individualnosti ima za cilj i socijalizaciju djece, razvijanje društvene odgovornosti te podsticanje i oslobađanje djece u komunikaciji i odnosu prema okolini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: