{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mali Magacin Kabare u žiriju dječijeg filmskog festivala Isfahan

6.10.2013. u 13:22
175
2
Mali Magacin Kabare u žiriju dječijeg filmskog festivala Isfahan
175
Mali Magacin Kabare u žiriju dječijeg filmskog festivala Isfahan
Nakon uspješnih projekcija filmova "Mit o Bosni i Hercegovini 1" i "Mit o Bosni i Hercegovini 2", u sklopu programa 19. Sarajevo Film Festivala, polaznici Malog Magacin Kabarea Nina Kapetanović i Emir Mušić u pratnji edukatora Irhada Kuduza otputovali su u Iran kako bi učestvovali kao žiri na dječijem filmskom festivalu Isfahan.
U periodu od 7. do 11. oktobra u sklopu film festivala bit će prikazana selekcija filmova koje će polaznici Malog Magacin Kabarea zajedno sa ostalim članovima žirija pregledati i dati svoje ocjene.

Pod mentorstvom edukatora, glumica Zane Marjanović i Sanele Krsmanović, reditelja i scenariste Saše Peševskog, te dizajnerice Adise Vatreš, Emir i Nina, zajedno sa ostalim polaznicima Radionice kreativnosti i mašte Malog Magacin Kabarea, učestvovali su u kreiranju i realizaciji prvog bosanskohercegovačkog dječijeg dokumentarno-igranog filma "Mit o Bosni i Hercegovini".

Dječije radionice kreativnosti i mašte i gitare i muzike Malog Magacin Kabarea su kroz prethodna dva semestra okupile djecu uzrasta od 6 do 14 godina koja su osmislila i predstavila tri dječije predstave, prvi dječiji bh dokumentarno-igrani film "Mit o Bosni i Hercegovini", te održali nekoliko koncerata. Kroz ove radionice Mali Magacin Kabare podstiče kreativno djelovanje kod djece, te pored razvijanja individualnosti, razvija društvenu odgovornost, te podstiče i oslobađa dječiju sloboda pri komunikaciji i odnosu prema okolini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: