Kultura
10

"Majstorska glumačka radionica" i ovog mjeseca na sceni NP Mostar

Klix.ba
Zbog velikog interesovanja za "Majstorsku glumačku radionicu" Zijaha A. Sokolovića koja je prošlog mjeseca prikazana u Narodnom pozorištu Mostar, publika će u programu moći uživati i ovog mjeseca.

Nakon prvog programa "Majstorske glumačke radionice" prošlog mjeseca u Narodnom pozorištu Mostar, zanimanje publike za legendarnog Zijaha A. Sokolovića je bilo veliko, zbog čega se program ponavlja i ovog mjeseca.

Građani će "Majstorsku glumačku radionicu" moći pogledati 11. novembra u 19 sati, u "Studiju 64" po cijeni od 3,50 KM.

O kakvom programu je riječ Sokolović je objasnio plakatom na kojem stoji - za one koje interesuje teatar, za one koji vole teatar, za one koji žive od teatra. Sokolović kroz zabavan, neobičan, duhovit i poučan teatarski program objašnjava uloge koje igramo u svakodnevnom životu.

"Kada sam prolazio kroz Mostar, vidio sam na stotine turista. Gledaju grad, slikaju, šetaju jer ih interesuje nešto novo. Došli su vidjeti nešto novo. I ljudi koji će doći na predstavu su turisti. Jer su došli nešto novo vidjeti, doživjeti nešto novo. A, ako nema gledalaca, nema ni pozorišta”, izjavio je Sokolović.

Majstorska glumačka radionica u Beču, Zagrebu i drugim gradovima je rasprodana dva mjeseca unaprijed.

Mostarska publika će imati priliku da se upozna i sa Sokolovićevom knjigom "Glumac... je glumac... je glumac", o njegovoj kultnoj istiomenoj monodrami.