|

"Majstor i Margarita" u utorak na sceni SARTR-a

"Majstor i Margarita" u utorak na sceni SARTR-a
30
Klix.ba
6.3.2017. u 08:17
2
komentara
30

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Publika Sarajevskog ratnog teatra će imati ponovo priliku pogledati predstavu "Majstor i Margarita" u režiji Aleša Kurta. Predstava se izvodi u utorak, 7. marta s početkom u 20 sati.
Mihail Bulgakov je napisao osam verzija romana Majstor i Margarita, ali prva necenzurisana verzija objavljenja je dvadeset sedam godina nakon njegove smrti u Frankfurtu 1967., a u SSSR-u tek 1973. godine. Bio je to uspjeh za pisca čija su djela čekala na crnoj listi staljinističkog režima, i koji je u posljednjim sekundama svog života izgovorio rečenicu: "Neka znaju…Neka znaju!"

Sarajevski ratni teatar SARTR svoju umjetničku 25. sezonu počinje predstavom koja je inspirisana ovim djelom i koja je rađena sa željom da saznajemo i prepoznajemo tragove Bulgakovog vremena u današnjem svijetu: Svijet je poludio. Laž je zamijenila istinu.

Dramatizacija i dramaturgija predstave povjerena je Dariju Bevandi i Benjaminu Hasiću. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš Selimović, muziku Zlatan Božuta, a koreografiju Samra Mlinar.

U predstavi učestvuje glumački ansambl SARTR-a: Selma Alispahić, Alban Ukaj, Snežana Bogićević, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Mirela Lambić, Maja Salkić, Ana-Mia Milić, Adnan Kreso i Mirsad Tuka kao gost.

Rezervacije ulaznica možete obaviti svaki dan od 10 do 16 sati pozivom na broj 033 664 070 ili slanjem poruke u inboks Facebook profila.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...