15. decembra
25

Majo Pavlović i Amir Hadžić predstavit će novi strip u galeriji Collegium Artisticum

L. R.
Naslovnica stripa "Čista krv"
Naslovnica stripa "Čista krv"
Majo Pavlović i Amir Hadžić u petak, 15. decembra u gradskoj galeriji Collegium Artisticum u Sarajevu s početkom u 17:30 sati predstavit će svoj strip album pod nazivom "Crna krv".

Sarajevski dvojac predstavit će svoj novi horor uradak u sklopu Zimskog salona knjige, koji se održava od 12. do 22. decembra u organizaciji izdavačke kuće Art Rabic.

"Crna krv" oslanja se na miltonovsku tematiku vječite borbe dobra i zla, gdje glavni lik privremeno napušta sunčanu Firencu, kako bi se suprotstavio antihristu koji se udomaćio na vrhu vulkanske planine, smještene na udaljenom ostrvu. Stanovnici ostrva žive u teroru i strahu od erupcije, kako vulkana tako i novih, neviđenih užasa.

Naslovnica stripa
Naslovnica stripa "Čista krv"

Ovdje je povučena paralela sa aktuelnim zlom političke kvazi scene u Bosni i Hercegovini, s obzirom na činjenicu da autori često analiziraju sociopolitičku situaciju u našoj državi ali i svijetu.

Majo Pavlović napisao je scenarij dok je Amir Hadžić njegove riječi pretočio u ilustracije stripa. Posjetitelji će imati priliku da kupe strip po promotivnoj cijeni od 10KM.