Mlada violinistica
357

Maira Isaković iz Tuzle pohađa Masterclass kod čuvene prof. Anke Schittenhelm na Bledu

Klix.ba
Maira Isaković
Maira Isaković
Fondacija za muzičke umjetnosti iz Sarajeva (MAF) je u saradnji sa Bled School of Management iz Slovenije omogućio da Maira Isaković iz Tuzle, mlada i veoma talentovana studentica treće godine Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, smjer violina, pohađa Masterclass kod čuvene prof. Anke Schittenhelm na Bledu.

"Maira je veoma talentovana violinistica i u Fondaciji smo jako zadovoljni da smo iznašli mogućnosti za Masterclass kod jedne od najboljih profesorica. Vjerujemo da će ovo za Mairu biti veoma pozitivno iskustvo. Zahvalni smo prof. dr. Danici Purg, dekanesi IEDC Poslovne škole Bled koja je odmah prihvatila naš prijedlog i osigurala smještaj za Mairu na Bledu za sve vrijeme Masterclassa, a MAF je osigurao troškove školarine",izjavio je Ninoslav Verber, predsjednik Fondacije za muzičke umjetnosti iz Sarajeva.

Na ovaj način MAF širi višegodišnju saradnju sa Muzičkom akademijom u Sarajevu što se odvija kroz Sarajevske večeri muzike (SVEM) koje svake godine u maju na nekoliko dana u Sarajevu okupe neka od najvećih imena klasične muzike. U te dane, skoro svi veliki muzičari i dirigenti, drže vanredne časove studentima Muzičke akademije.

Sarajevske večeri muzike jedan su od projekata MAF-a.