{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Mahaluši" u Stockholmu aplaudirali i Bosanci i Šveđani

Klix.ba
18.10.2014. u 11:53
165
7
"Mahaluši" u Stockholmu aplaudirali i Bosanci i Šveđani
165
"Mahaluši" u Stockholmu aplaudirali i Bosanci i Šveđani
Bh. kabretska predstava "Ja, mahaluša", koju je do sada gledalo više od 70 hiljada posjetilaca u BiH, regiji i inozemstvu, na prvoj velikoj turneji po Švedskoj zaigrala je najprije u Stockholmu.
U organizaciji nacionalnog švedskog teatra Riksteatern i bosanskohercegovačkih udruženja Neretva i APU mreža, prvo mahalanje koje je bilo zakazano za 16. oktobar u reprezentativnom teatru Sodra u centru Stockholma, izazvalo je oduševljenje u prepunoj sali.

Fantastičnu igru glumaca pratili su aplauzi, glasan smijeh i ovacije. Nela Đenisijević i Nenad Tešić, te autorica i producentica Indira Kučuk-Sorguč naišli su na sjajan prijem kako Bosanaca i Hercegovaca koji žive u ovom gradu već dugi niz godina, ali i kod Šveđana koji su pratili predstavu putem titla.

Uz gromoglasan pljesak i otvorenu podršku akteri su od direktora Riksteatra dobili izuzetne pohvale za svoju glumačku vještinu, čudesnu energiju i zavidnu interakciju s publikom, saopćili su producenti.

Ovo je prva od sedam predstava koje će "mahaluše i mahalci" izvesti u Švedskoj. Naredna je zakazana za 19. oktobar u Goteborgu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: