{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Mahalac" oduševio Dalmaciju

7.10.2013. u 12:23
117
17
"Mahalac" oduševio Dalmaciju
117
"Mahalac" oduševio Dalmaciju
Najveći teatarski hit ove sezone u BiH predstava “Ja, mahalac” koju je do sada u 25 izvođenja gledalo preko 10 hiljada poklonika, svoju je premijeru doživjela i u Hrvatskoj.
Od 3. do 5. oktobra “Mahalac” je igrao četiri puta, u Metkoviću, Zadru i u dva termina u Splitu. Samo u Splitu gledalo ga je skoro hiljadu ljudi koji nisu mogli sakriti oduševljenje cjelokupnom interpretacijom Dragana Marinkovića Mace.

Predstava je dobila i izvanredne kritike tamošnjih medija od Slobodne Dalmacije, Zadarskih novina, te najcjenjenijih portal dalmacijanews, ezadar.hr, infozona.hr i mnogih drugih.

U tim medijima napisano je između ostalog i ovo:

"Ako je smijeh uistinu lijek, Splićani koji su gledali Mahalca ne trebaju se ove zime bojati ni gripe ni prehlade."

"Bosanski je humor prilično poznat a, da ni stroga splitska publika na njega nije ostala imuna, potvrdio je dvosatni smijeh."

""Za razliku od Poljuda, koji je 5. oktobra bio poluprazan tijekom utakmice Hajduk-Split, Lora ne samo da je bila napunjena do posljednjeg sjedala, nego je i atmosfera bila nemjerljivo vedrija. Razlog je tome igranje predstave Ja, mahalac, kojom je otvoren Festival bosanskog humora u Splitu."

"Predstava koju bismo mogli okarakterizirati kao uspješan spoj cabareta i stand-up komedije započela je pjesmom Teško meni jadnoj u Saraj'vu samoj koju je otpjevala, svirajući na klaviru, izvrsna Negra Čičić, čiji bi glas nesumnjivo posramio velik broj tzv. zvijezda i zvjezdica u regionu."

"U režiji Mirele Trepanić, nastala po tekstu Indire Kučuk-Sorguč, spomenuta je predstava, zapravo cabaret bosansko-hercegovačkog glumca Dragana Marinkovića Mace, zadarskoj publici približila, kako to mnogi kažu, najbolji bosanski izvorni proizvod - humor. I ne griješe!"

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: