Kultura
0

"Mahalac" i "Mahaluša" u Kamernom teatru 55

Klix.ba
Osamdeset i osma izvedba velikog pozorišnog hita "Ja, mahaluša" igrat će se pred publikom Kamernog teatra u srijedu, 11. decembra, dok će najpopularniju predstavu ove godine u BiH "Ja, mahalac" publika u Kamernom moći ponovo vidjeti 16. decembra.

Ova dva kabarea s akcentom na starom dobrom bosanskom humoru ujedinili su sve generacije, različitih zanimanja i statusa, jer, između ostalog, publiku ne dijeli po zvanju, znanju i obrazovanju nego je za svakoga koji je spreman zabaviti se a pri tome potpuno otvoriti oči za ono što se zbiva u nama i oko nas.

Scenski život "mahalanja" otpočeo je s "Mahalušom" koja je na muzičko-scenski način ispričala našu realnost koristeći se jezikom žargona, imitacije, pjesme, vica i šale.

Nastavak je uslijedio sa "Mahalcem" koji već sedam mjeseci puni sale u Sarajevu i svim većim bh. centrima. Kruna "mahalanja" desila se 15.11. u Skenderiji kad se mahalalo pred šest hiljada vjernih poklonika sarajevskog duha.

Radost ponovnog igranja ovih predstava koje svoj uspješni put gaze i po Regiji, podijelit ćemo sa publikom koja ih željno očekuje u Kamernom teatru 55, 11. i 16. decembra. Bit će to još dva izvođenja na osnovu kojih će se u statistiku upisati cifra od preko 100 hiljada posjetitelja.

U predstavi "Ja, mahaluša" glavnu ulogu tumači sjajna Nela Đenisijević koja je dosadašnjim izvođenjima pobrala sve simpatije publike. Dok "Mahalca" igra izvanredni Dragan Marinković Maca. Obje predstave su rađene prema djelima Indire Kučuk-Sorguč, režiju potpisuje Mirela Trepanić, a scenografiju i kostimografiju Marijela Margeta-Hašimbegović. Uz Nelu u "Mahaluši" igra odlični Nenad Tešić koji tumači bosansku verziju Mr. Beana a uz Macu u "Mahalcu" istakla se svojim pjevačkim umijećem Negra Čičić.

Ulaznice se mogu rezervirati na blagajni Kamernog teatra 55 svakim danom od 10 do 12 i od 16 do 20 sati.