{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Magistarska predstava Fatime Kazazić o igrama u pijesku oduševila publiku SARTR-a

16.11.2018. u 21:47
5
16
Magistarska predstava Fatime Kazazić o igrama u pijesku oduševila publiku SARTR-a
5
Oduševljena publika Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) je višeminutnim aplauzom i ovacijama nagradila Fatimu Kazazić i Jasenka Pašića koji su na sceni ovog teatra premijerno izveli predstavu "Igre u pijesku".
Predstava "Igre u pijesku" je koprodukcija SARTR-a i Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo, a nastala je kao magistarski rad glumice Fatime Kazazić pod mentorstvom profesorice Jasne Žalice. Predstava je rađena prema motivima teksta Michala Walczaka i prvi je magistarski rad na Odsjeku glume Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Fatima Kazazić je rekla kako želi imati jedan intenzivan i uzbudljiv rad, a u susretu sa publikom razmijeniti živ, intenzivan i uzbudljiv teatarski čin.

"Pričamo o vječitim izazovima ljubavi i prijateljstva, živom pijesku u kojem igramo svoje životne uloge i donosimo odluke, ludoj potrebi da mu se uvijek iznova vraćamo te silnoj želji da ne potonemo ili ne budemo u taj živi pijesak uvučeni", rekla je.

Prvu reprizu predstave "Igre u pijesku" možete pogledati u subotu, 17. novembra, u okviru Evropske manifestacije "Noć teatra".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: