{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Magacin Kabare: U novom filmu djeca zavedena reklamom postala zombiji

F
28.5.2014. u 19:06
47
5
Magacin Kabare: U novom filmu djeca zavedena reklamom postala zombiji
47
Magacin Kabare: U novom filmu djeca zavedena reklamom postala zombiji
U proteklih sedam mjeseci polaznici radionica Malog Magacin Kabarea, Radionica kreativnosti i mašte, te Radionica gitare i muzike, vrijedno su radili na pripremi svog drugog dječijeg filma, mjuzikla "Ljubav".
Nakon veoma uspješnog prošlogodišnjeg filma "Mit o Bosni i Hercegovini" koji se bavio putovanjem kroz historiju BiH, novi bh. film za djecu "Ljubav" kroz muziku i pjesmu progovara o nedostatku ljubavi i zajedništva.

"Zeleni, bijeli, bolesni il’ zdravi, iznutra je ono što razliku pravi" jedan je od stihova koje su polaznici Radionice kreativnosti i mašte smislili tokom pripreme ovog filma.

Kroz priče o djeci koja se zavedena reklamom pretvaraju u zombije te kako na duhovit način objasne učiteljici da njen metod rada nije dobar, polaznici radionica Malog Magacin Kabarea u ovom filmu daju kritiku obrazovnom sistemu, medijima, lažnim vrijednostima i društvu u kojem žive.

Paralelno s pripremama filma, polaznici Radionice gitare i muzike, pripremali su i uvježbavali muziku koja će pratiti ovaj film.

Mali Magacin Kabare je jedinstven program radionica kroz koje djeca razvijaju svoju maštu, uče, ali imaju priliku slobodno iskazati svoje mišljenje i stav o društvu u kojem žive.

Na kraju svakog ciklusa radionica, djeca predstavljaju svoj rad kroz film, te su prošle godine predstavili prvi dječiji bh. dokumentarno igrani film ''Mit o Bosni i Hercegovini'', saopćeno je iz Magacin kabarea.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: