Kultura
11

Magacin Kabare traži najsmješnijeg čovjeka u BiH

Klix.ba
U trećoj sezoni Late Nite programa, Magacin Kabare kao još jedan novitet pokreće Šeret, takmičenje stand-up komičara amatera iz cijele Bosne i Hercegovine.

Nakon niza uspješnih nastupa stand-up komičara amatera u okviru večeri otvorenog mikrofona u protekloj sezoni, Magacin Kabare ovog puta uvodi novitet i kroz takmičenje eliminatornog karaktera počinje potragu za najsmješnijim čovjekom u BiH.

Osim glasova publike, žiri kojeg čine predstavnici stand-up scene u Bosni i Hercegovini, kao i regiji odlučit će o takmičarima koji će doći do finala u mjesecu decembru. Najbolji šereti bit će nagrađeni vrijednim robnim nagradama koje je osigurao Mekline, a početkom naredne godine turnejom po bosanskohercegovačkim gradovima i regiji predstavit će svoj talent i svoje autorske šale.

Kako Magacin Kabare uvijek unaprjeđuje svoj rad, ovim takmičenjem donosi i prvi web stream koji će se moći uživo pratiti na partnerskom portaku Klix.ba. Kroz 10 emitovanja, svi zainteresovani koji nisu u mogućnosti doći u caffe club Gogo, moći će pratiti takmičenje u živo.

Takmičenje će se odvijati svakog petka u caffe clubu Gogo i zainteresovani za učešće u takmičenju se još uvijek mogu prijaviti do 05. novembra 2013., putem telefona na broj 066 935 016 ili na e-mail [email protected]. Nakon četiri kruga nastupa po tri takmičara prolaze dalje, te će se u finalu za titulu Šereta boriti ukupno 5 takmičara.