Kultura
0

Magacin Kabare: Takmičenje stand up komičara amatera

FENA
Magacin Kabare poziva zainteresovane da se prijave i učestvuju na velikom Takmičenju stand up komičara amatera Bosne i Hercegovine.

Takmičenjem stand up komičara amatera iz cijele Bosne i Hercegovine započinje nova repertoarska sezona Magacin Kabarea.

U protekloj sezoni Magacin Kabare je organizovao niz uspješnih nastupa amaterskih stand up komičara. Pred publiku je, u tim nastupima, izašlo više od 20 učesnika i predstavilo se svojim autorskim šalama.

Učesnici i pobjednici Otvorenog mikrofona potom su se, kroz više nastupa, predstavili bh. publici i to u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci. Stoga, Magacin Kabare upućuje poziv svima onima koji se žele okušati u stand up komediji da se do 1. oktobra prijave za učestvovanje u takmičenju: - putem telefona na broj 066 935 016 - putem e-maila na adresu [email protected].

Nastup komičara amatera je eliminatorskog karaktera. Svaki učesnik dobiti će priliku da svojim šalama nasmije publiku a najboljeg komičara/ku, koji ulaze u idući krug takmičenja, odabrati će žiri i posjetioci caffé cluba "Gogo". Žiri čine Filip Andronik, strip crtač i začetnik stand up scene, te Sanela Krsmanović, glumica i komičarka i stalna članica ansambla Magacin Kabarea.

Nakon četiri kruga nastupa/takmičenja pobjednik će biti samo jedan, a on ili ona osvaja profesionalni angažman te promociju i učešće u regionalnim nastupima kao član ansambla Magacin Kabare.