Kultura
51

Magacin Kabare ponovo digao na noge publiku Bihaćkog ljeta

Klix.ba
Kabaretsko-teatarska grupa Magacin Kabare se predstavom "Šejtan (na kanafi)" proteklog vikenda po drugi put predstavila bihaćkoj publici unutar programa Festivala scensko-teatarske umjetnosti Bihaćko ljeto. Pred preko 200 posjetitelja Šejtan je zagrijao svježu bihaćku noć i pričom o sujevjerju nasmijao raspoloženu publiku.

"Uvijek je zadovoljstvo igrati pred bihaćkom publikom i drago mi je da smo sa Šejtanom položili ispit pred Bišćanima. Dokaz tome je publika koja nas je na nogama pozdravila nakon predstave. Također, zahvalio bih se organizatorima Bihaćkog ljeta na savršenoj organizaciji i gostoprimstvu koji je odličan uzor ostalim festivalima", izjavio je Moamer Kasumović, glumac koji tumači lik šejtana.

Glumačkoj ekipi predstave "Šejtan (na kanafi)" Moameru Kasumoviću, Moni Muratović, Maji Zećo i Aldinu Tuciću pridružila se i Summeja Sunny Su (Zana Marjanović) koja je bihaćku publiku zagrijala hitom "Ludilo i Ratatata" iz poznatog mjuzikla Jedinac koji će se ponovo moći pogledati u narednoj sezoni Late Nite Programa kod Goge.

Režiser ove predstave Emir Kapetanović, kao i predstave "Tabu Šema" sa kojom se Magacin Kabare predstavio na prošlogodišnjem Bihaćkom ljetu nije krio zadovoljstvo prijemom publike.

Kabare "Šejtan (na kanafi)" je pjevačko-plesni spektakl koji izvodi sjajna glumačka ekipa Magacin Kabarea.

Zamišljen je kao interaktivna seansa glumaca i publike kroz koju se na zabavan način gledaoci suočavaju sa svojim strahovima uvjetovanim sujevjerjem te uz smijeh i odličnu muziku Harisa Saračevića i Zane Marjanović oslobadjaju istih.