Kultura
47

Magacin Kabare će besplatno igrati dvije predstave

Klix.ba
Povodom zatvaranja još jedne uspješne sezone, te kratke ljetne stanke koja je posvećena produkciji multimedijalnog projekta, Magacin Kabare će za svoju vjernu publiku besplatno igrati dvije hit predstave i to u subotu 25. maja od 22:00 sata kada će biti izveden mjuzikl "Jedinac“, a 30. maja u 21:00 sat će izvesti stand-up "Pjesma nad fetvama“.

Mjuzikl "Jedinac" je priča o porodici koja je smrću oca izgubila svog kormilara i jednom sinu koji nije imao drugog izbora nego da zauzme njegovo mjesto. Porodične odnose, kroz kabaretski izraz, pričaju nam Goc, najstariji sin (Moamer Kasumović), Sumeja aka Sunny Su sestra, srednje djete i pjevačica/autorica elektro pop muzike (Zana Marjanović) i najmlađi polubrat seka Reuf koji se vraća iz Londona (Aldin Tucić). Scenarista i redatelj je Emir Kapetanović.

Predstavu "Jedinac“, u kojoj je uživalo preko hiljadu gledalaca, osim sarajevske imala je priliku vidjeti i zagrebačka publika u okviru Festivaal bosanskohercegovačke umjetnosti "Ja BIH ... pet dana Sarajeva u Zagrebu".

Stand up "Pjesma nad fetvama“, sa preko dvadeset igranja, je "bestseller“ Magacin Kabarea, koji već drugu sezonu puni scenu cafe cluba Gogo. Sjajna Aida Bukva u ulozi Crvenkapice koja čeka popravni iz vjeronauke vodi nas kroz političku stuaciju na Balkanu, od vremena kada smo pripadali istoj porodici, pa sve do vremena kada smo postali jedni drugima komšije. Uz sve to, crvenkapica propituje svoj identitet i odnos prema društvu i religiji. Jesmo li sekularno društvo ili nešto drugo? Šta se to sve promjenilo u šumi detaljno će vam objasniti naša Crvenkapica.

Besplatna mjesta možete rezervisati putem telefona 066 935 337 ili e-maila: [email protected].