Sinoć u Sarajevu
582

Macinu predstavu "Kakva ti je žena, takav ti je život" publika u Skenderiji prekidala aplauzima

E. Sk.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
U sarajevskoj dvorani Skenderija sinoć nije manjkalo smijeha i dobre zabave. Za to je zaslužan Dragan Marinković Maca koji je nakon gostovanja u Zenici svoju autorsku predstavu "Kakva ti je žena, takav ti je život" izveo i pred sarajevskom publikom.

Brojna publika u Skenderiji uživala je u priči o muško-ženskim odnosima i surovoj svakodnevnici s poučnom porukom o tome kako je ljubav smisao života. Na sebi svojstven način Maca je ovu simpatičnu predstavu približio publici. Igranje je često prekidano aplauzima, a gosti su jedva čekali svaki naredni monolog.

Priča o čovjeku koji se odmah nakon razvoda zaputi u kafanu, a nakon što ga žena izbaci iz kuće, odluči s publikom podijeliti svoju životnu priču, naišla je na oduševljenje.

"To je tema koja se tiče svih nas, prožeta je mnoštvom emocija, bez obzira na to što publiku u nekom trenutku dovede do suza. Priča oslikava stvarnost muško-ženskih odnosa i vremena u kojem živimo", kazao nam je Marinković uoči sarajevske premijere.

Predstava "Kakva ti je žena, takav ti je život" ujedno je i peta autorska predstava popularnog glumca i komičara. Marinković je sa scene u Skenderiji ispraćen ovacijama.

Zbog velikog interesa publike, Maca će ponovo u Zenici izvesti predstavu 16. decembra, a 24. januara u sarajevskom Domu mladih.