{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mačak u čizmama u Pozorištu mladih

S
5.10.2009. u 15:31
0
0
Mačak u čizmama u Pozorištu mladih
0
Mačak u čizmama u Pozorištu mladih
Pozorište mladih u Sarajevu novu sezonu počinje premijerom lutkarske predstave za djecu „Mačak u čizmama“ po motivima istoimene bajke autora Charlesa Perraulta, adaptacija teksta i režija: Drago Buka, scenografija, kostim i kreacija lutaka: Vanja Popovć, muzika: Hamdija Salihbegović, Nedžad Merdžanović. U predstavi igraju: Damir Kustura, Elma Ahmetović, Merima Lepić, Mario Drmać, Sanin Milavić, Mirza Tanović, Adnan Goro.
Tekst predstave „Mačak u čizmama“ napisan je po motivima istoimene bajke autora Charles Perraulta (Šarla Peroa) sa autorskim komentarom Drage Buke na našu svakodnevnicu vidljivim u osnovnoj dramskoj situaciju komada; tri brata odlučuju da podijele očevu imovinu umjesto da zajedno žive, te najmlađem bratu Nevenu ostavljaju samo njegovog mačka i knjige. Ali mudrost i dovitljivost mačka, izbavit će Nevena iz bijede i osigurati ovoj bajci sretan kraj za sve.

Predstava „Mačak u čizmama“ svojom dinamičnošću, šarenilom i izvrsnim songovima sigurno će biti još jedno osvježenje za dječiju publiku, ali ne samo za njih, jer ova predstava progovara i o situacijama koje samo odrasli mogu razumjeti.

Premijera predstave „Mačak u čizmama“ je 9. oktobra 2009. godine u 20 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: