Kultura
0

"Mačak u čizmama" u Pozorištu lutaka Mostar

FENA
Pozorište lutaka Mostar, u nedjelju, 21. februara u svojim prostorijama u 11 sati izvest će predstavu "Mačak u čizmama" u režiji gošće iz Bugarske Elzbiete Eysymont, saopćili su iz Pozorišta lutaka Mostar.

Predstava je nastala prema poznatoj bajci francuskog autora Charlesa Perraulta. Scenograf, kostimograf i kreator lutaka je slavni bugarski umjetnik Ivan Conev, a scensku muziku uradio je Milen Vassilev. U predstavi igraju Diana Ondelj Maksumić, Serđo Radoš, Nermina Denjo i Nedžad Maksumić.

"Mačak u čizmama" je razigrana i dinamična predstava, vizuelno izuzetno lijepa, zasnovana na nadahnutoj glumačkoj igri i preciznoj animaciji lutaka. Na repertoaru ovog mostarskog Pozorišta je već cijelih 15 godina, obišla je cijelu regiju, učestvovala na brojnim lutkarskim festivalima, puni dvorane gdje god se izvodi i, uvijek iznova, intrigira, raduje i nasmijava najmlađu publiku.

Karte po cijeni od 4 KM mogu se nabaviti sat vremena prije početka predstave na blagajni Pozorišta lutaka. Predstava je namijenjena djeci starijoj od četiri godine.