Dječja igraona 'Dissey'
0

Lutkarska predstava prema priči Fahrudina Kučuka

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U dječijoj igraoni Dissey (Breka, Ul. Juraja Najdharta br. 19) najmlađi će moći uskoro uživati i u profesionalnim lutkarskim predstavama za djecu.

U sklopu ove igraone koja na opće oduševljenje mališana djeluje već nekoliko godina, oformljeno je lutkarsko pozorište sa kompletnom scenom, lutkama i glumcima koji osmišljavaju nove kreacije uz kompletan nadzor profesionalaca.

U petak, 08. maja 2009. s početkom u 19:30 nekoliko entuzijasta pod mentorstvom našeg najpoznatijeg lutkara Ante Hrkača izvest će predstavu za djecu „Tko se boji mraka još“ prema priči dječijeg pisca Fahrudina Kučuka. Zašto bi se djeca trebala bojati mraka kad u mraku ništa strašno nije, pitanje je koje sebi postavlja jedan sneni dječak, želeći se osloboditi tih nepopularnih priča o mraku, s porukom „Mrak nije jak“.

Sve se to odvija u jednoj čarobnoj atmosferi koju pored dječaka dočaravaju i jedan pauk, jedna ptičica, jedan cvrčak i, naravno, veliki čarobnjak. Uz originalne songove djeca se mogu opustiti u ritmu ove zanimljive priče kroz koju nas vodi pisac Kučuk, reditelj i lutkar Ante Hrkač i realizatorica i producentica Maida Dženetić.

Lutkarske predstave su dinamične i žive, na romantičan način udahnjuju dušu lutkama. Ono nestvarno, o čemu su djeca maštala, pred njihovim očima počinje bitno stvarno. Vjerujemo da će oni i prepoznati ovu čaroliju koja je i zabavna i poučna, i postati pristalice naše kreativne lutkarske radionice.

Predstava „Tko se boji mraka još“ bit će uprizorena osim 08. i u subotu, 09. maja s početkom u 19:30h.