{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lut Fest podstiče djecu s posebnim potrebama na kreativan rad

F
15.5.2012. u 16:59
2
1
Lut Fest podstiče djecu s posebnim potrebama na kreativan rad
2
Lut Fest podstiče djecu s posebnim potrebama na kreativan rad
Istočno Sarajevo
Drugog dana Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu "Lut Fest" u Istočnom Sarajevu publika je uživala u igri ansambla Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banje Luke, koje je izvelo predstavu "Vuk i sedam jarića u muzeju bajki", u režiji Biserke Kolevske i Predraga Bjeloševića, a radi se o savremenom čitanju i igranju klasične bajke.
Pozorište sjenki "Cengiz Ozek" iz Istanbula (Turska) publici je približilo tradicionalno pozorište sjenki s predstavom "Čudovište".

Edukativna misija te predstave ukazuje na brižljivu selekciju festivalskih predstava, koje osim umjetničkih dometa imaju važnu ulogu u obrazovanju i stvaranju pozitivne svijesti kod najmlađih.

U pratećem progamu Festivala članovi Udruženja "Vratite nam osmijeh", Istočno Sarajevo odigrali su igrokaz "Skakavac". Festival na taj način promovira dječije stvaralaštvo i podstiče mlade i djecu s posebnim potrebama na zajednički kreativani rad.

U večernjem terminu u okviru edukativnog programa festivala prof. Boris Goldovski iz Moskve održati će predavanje o temi "Teatar Obrascov i njegova estetika" i promociju "Enciklopedije lutkarstva-Obrascov".

Na Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu "13. Lut fest 2012." od 14. do 18. maja sudjeluju pozorišta iz Izraela, Turske, Bugarske, Njemačke, Slovenije, Srbije i BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: