Kultura
860

Luna Zimić Mijović u novom filmu Paola Sorrentina

Klix.ba
Jučer je publikovan prvi najavni trailer novog filma Paola Sorrentina, talijanskog hit-reditelja koji se proslavio dobijanjem Oscara za neamerički film (The Great Beauty) u 2014. godini.

Pored legendarnog oskarovca Michaela Canea i Harveyja Keitela, na traileru filma "Youth" (Mladost) prepoznali smo i Lunu Zimić Mijović, 23-godišnju sarajevsku glumicu poznatu po ulozi Sare u višestruko nagrađivanom filmu "Grbavica".

Mlada glumica, iza koje je već deset filmova snimljenih u Evropi, potvrdila je da je u traileru, u kojem nisu potpisani glumci, zaista ona osoba koja pleše, sa kosom uvezanom u repić. No, zbog klauzula ugovora, sve do prvog prikazivanja filma ona ne može javno da govori o svojoj ulozi u novom Sorrentinovom djelu.

Inače, prvo prikazivanje filma očekuje se u Cannesu, narednog mjeseca, na najvećem filmskom festivalu u Evropi. Tada ćemo saznati i detalje o ulozi Lune Zimić Mijović.

Pored pomenutih glumačkih legendi i naše mlade umjetnice, u filmu igraju i Oscarom nagrađivana filmska diva Jane Fonda te Rachel Weiss, Paul Dano... Na svom Facebook profilu Jasmila Žbanić danas je postavila link pomenutog trailera, sa sljedećim komentarom:

"Luna Zimić Mijović je imala 12 godina kada smo radili casting za Grbavicu. Bila je talentovana, pametna, duhovita djevojčica i divno ljudsko biće. Njen multi talenat nas je pokorio, a njena posvećenost filmu je cijelu ekipu iznova očaravala (nije htjela kući sa seta, nismo je mogli otjerati ni po noći, ni po danu). Beskrajno sam ponosna što je danas glumica Paolo Sorrentina u njegovom novom filmu 'Youth'. Lunin talenat je kosmički i nepokolebljiv. Bravo ljubavi", poručuje preko Facebooka naša slavna rediteljica.