Kultura
0

Lukavac: Izložba turističke fotografije "Tragom običaja BiH"

FENA
U organizaciji turističkog portala vodič kroz BiH <a href="http://www.vodic.ba/">www.vodic.ba</a>, BMG Bosanske medijske grupe, u suradnji s Grupom Lucido i Hotelom Lukavac, sinoć je otvorena izložba turističke fotografije Bosne i Hercegovine pod nazivom "Tragom običaja Bosne i Hercegovine".

"Ovo je pokušaj da se u jednom malom gradu napravi novi pokret u kojem ćemo iz mjeseca u mjesec prikazivati nova umjetnička djela, stilove itd. Ovdje imamo fotografiju, sliku i album kojim predstavljamo sevdalinku, dakle spojili smo nekoliko umjetnosti u jedno s ciljem da Lukavcu podarimo divan ugođaj", rekao je Mehmed Pargan, vlasnik firme BMG Bosanska medijska grupa.

Na Izložbi su se predstaviti autori: Neira Memić, Munever Salihović, Branislav Lukić Luka, Denis Dugonjić, Elvedin Ikanović i Nedžad Gegić.

"Ideja za formiranje udruženja umjetnika pod nazivom Grupa Lucido krenula je iz Lukavca, a sad ta grupa u svome članstvu ima umjetnike iz cijeloga svijeta. Povezuje nas kreativnost, umjetnost i pozitivna energija", izjavio je Branislav Lukić Luka.

Otvaranje Izložbe pratila je promocija video spota grupe Divanhane za novi singl "Evo srcu mom radosti", koji je urađen u suradnji s mladim tuzlanskim gitaristom Sanelom Redžićem. Posjetiteljima se predstavio i slikar Goran Hrvić, koji je izrazio veliko zadovoljstvo što sudjeluje u promociji BiH svojim umjetničkim djelima.

Vezani članci