"Ludi od ljubavi" 24. decembra u Kamernom teatru 55

Klix.ba
20.12.2012. u 13:55
21.12.2012. u 14:02
3
0
"Ludi od ljubavi" 24. decembra u Kamernom teatru 55
3
"Ludi od ljubavi" 24. decembra u Kamernom teatru 55
U Kamernom teatru 55, 24. decembra bit će izvedena predstava "Ludi od ljubavi", sa početkom u 20 sati.
Djelo Sama Sheparda, kao što u naslovu možemo prepoznati , govori o dvoje mladih ljudi koje su povezani kao dva magneta.

Njihova veza je destruktivna, tako da May, glavni ženski lik pokušava da se oslobodi nemoguće ljubavi i da započne normalan život. Međutim, to je nemoguće jer se Edi, glavni muški lik, vraća u njen život i pokreće vulkan strasti. Njiihova ljubav je i društveno neprihvatljiva, što dodatno komplikuje njihov odnos. Ovo je priča o potrazi za identitetom, oslobađanju od uspostavljenih moralnih kodeksa i želji da se pronađe ljubav, sreća i sigurnost kojoj svi strasno težimo.

"Ludi od ljubavi" je prvi put u Kamernom teatru 55 izvedena u junu, kao diplomska predstava Ajle Hamzić. Autor teksta je Sam Shepard, mentor Jasna Žalica, a pored Ajle Hamzić, u predstavi glume i Vedran Đekić i Admir Šehović.

Ovom predstavom Kamerni teatar 55 još jednom potvrđuje svoj doprinos afirmaciji mladih umjetnika, čije prisustvo u tetarskoj umjetnosti ne samo da je neophodno nego je i izuzetno značajno za očuvanje i dalji razvoj svih oblika scenskih umjetnosti.

Cijena ulaznice je 10 KM, a karte se mogu rezervisati na telefon 550-475.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: