Premijera
0

"Lov u Bosni" stiže u bh. kina, pogledajte trailer

Sarajevo-x.com
Dugoočekivani film Richarda Sheparda "Lov u Bosni“, o potrazi za najtraženijim haškim bjeguncem Radovanom Karadžićem, sa Richardom Gereom u glavnoj ulozi uskoro stiže u bh. kina. Svečana premijera u Sarajevu bit će upriličena 7. decembra u 20 sati u kinu Meeting Point.

Film "Lov u bosni" originalnog naziva "The Hunting Party", koji je kod nas dobio veliku medijsku pažnju zbog holivudske zvijezde Richarda Gerea, nije se tako proslavio u SAD-u zaradivši nešto manje od 800.000 dolara.

Šefica press-službe Sarajevo Film Festivala Altijana Marić potvrdila je u razgovoru za Sarajevo-x.com da će u saradnji sa Tropik Film&Video organizirati premijeru filma dok će distribuciju za našu državu preuzeti kompanija Tropik Film&Video.

"Pokušali smo organizovati dolazak glavnih protagonista filma Richarda Gerea i Terrence Howard na svečanu premijeru u Sarajevu. Međutim, prvi slobodni termini Richarda Gerea bili su tek u martu tako da zbog zauzetosti glumca nismo uspjeli", kazao je u razgovoru za naš portal Haris Bilalović portparol Tropik Film & Video.

Nakon premijere, "Lov u Bosni" će se prikazivati naredne dvije sedmice u svim većim kinodvoranama u Sarajevu u terminima od 19 i 21 sata, a kako je naglasio Bilalović, prikazivanje filma počinje i u Banjaluci, Zenici, Tuzli i Bihaću.

Svečanoj premijeri filma prisustvovat će i bh. ekipa filma predvođena glumcima Mirajem Grbićem, Semirom Krivićem i Snežanom Marković.

Pogledajte trailer za film "Lov u Bosni"