|

"Ljupaf" U Kamernom teatru 3. i 4. februara

"Ljupaf" U Kamernom teatru 3. i 4. februara
0
F
FENA
2.2.2014. u 15:04
2
komentara
0

dijeljenja
"Ljupaf" U Kamernom teatru 3. i 4. februara
Predstava "Ljupaf" koju je na scenu Kamernog teatra postavio američki glumac, reditelj i profesor Ronald Rand bit će održana 3. i 4. februara.
Premijerno je izvedena u oktobru 2013.godine, a do sada je već gostovala ne samo u Bosni Hercegovini nego i u teatrima u regiji, gdje ju je i kritika i publika toplo prihvatila.

U ovoj sjajnoj komediji uloge su ostvarili Muhamed Hadžović Moamer Kasumović i Zana Marjanović.

Komedija Murraya Schisgala, "Ljupaf" govori o ljudskim odnosima. Riječ je o dvojici školskih prijatelja, neprilagođenom Harryju i materijalističkom oportunistu Miltu, koji se ponovno susreću jednoga dana kada Milt spriječi Harryja u pokušaju da skoči sa bruklinskog mosta.

Obojica pronalaze način da riješe vlastiti problem tako što jedan drugoga ponovno vrate u život, a Milt u Harryju vidi priliku da ostvari svoje planove. On želi ostaviti svoju ženu Ellen zbog druge i namješta priliku da Harry upozna njegovu ženu.

Kada se Harry i Ellen upoznaju, oni se „zaljube jedno u drugo“, ali ubrzo Ellen i Milt shvate da su ipak njih dvoje stvoreni jedno za drugo i oni se ponovno spajaju u njihovoj "ljupafi".

Kada je komad premijerno izveden na Brodveju 1964. godine, svijet je bio mnogo drugačiji od današnjeg, saopćeno je iz Kamernog teatra 55.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...