Winterville na šetnici
14

Ljubo Bešlić i TBF svečano otvorili Zimski grad u Mostaru

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Koncertom kultnog splitskog benda TBF otvoren je večeras Zimski grad u Mostaru. Do 7. januara naredne godine predviđeno je više od stotinu raznovrsnih sadržaja, a popularno nazvani Winterville otvorenim je proglasio mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Bešlić je prilikom otvorenja kazao kako je cilj građane iz svih dijelova grada dovesti na šetalište te im priužiti priliku da se ugodno osjećaju i lijepo provedu.

"Sve to je i zbog toga što smo mi grad koji je ušao u drugi krug aplikacije Mostar 2024. Evropa je prepoznala da Mostar može biti kulturna prijestolnica, a mi sa našim sugrađanima želimo dokazati da je to zaista i moguće", izjavio je Bešlić.

Semir Temin, zamjenik direktora Turističke zajednice HNK je izjavio kako je ova institucija podržavala cijele godine veliki broj manifestacija.

"Često su nam nedostajali sadržaji, a oni najviše privlače turiste. Meni je posebno drago da se nalazimo u ovoj prelijepoj ulici, ulici naše mladosti", izjavio je Temim.

Poslije govorancija nebo iznad Mostara obasjao je vatromet, a onda je uslijedila britka rima splitskog TBF-a.

Ekipa iz Tima Mostar 2024, koja priprema mostarsku kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture, za ovogodišnji Zimski grad osigurala je više od stotinu različitih dnevnih programa za sve građane Mostara, ali i ostale koji u Winterwillu mogu naći dobru zabavu i mnoštvo interesantnih sadržaja.

Otvaranje su nastupom uveličale Mostarske mažoretkinje, a posebnu pažnju je privukao mađioničar Steffano. Program su vodili Ajla Hamzić i Bojan Beribaka.