Kultura
6

Ljubitelj stand up komedije u BKC-u položili "Građansku maturu"

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Fondacija CPI organizovala je 26. augusta edukativno zabavni događaj “Građanska matura” u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo.

Prisutne je zabavljala ekipa iz grupe Komedija s nogu, na čelu sa Peđom Bajovićem, te Filipom Andronikom i Hazimom Mujčinovićem, koji su na duhovit način razgovarati o politici, stanju mladih i o načinima kako da položimo “Građansku maturu” sa najvišom ocjenom.

“Želja nam je omogućiti mladima da nauče nešto novo, uputiti ih da nastave da stječu nova znanja i postanu informisani, aktivni i odgovorni građani. Građanska matura namijenjena je i svim onim mladima koji žele otići iz BiH. Želimo ih animirati da utiču na ambijent u kojem žive i da ih potaknemo da izađu na izbore i glasaju kao dobro informisani građani” poručila je Mirjana Sirćo, menadžerica grantova Fondacije CPI.

Građanska matura je organizovana u okviru projekta “Od budžetske otvorenosti i dostupnosti do participativnosti”, kojeg je finansirao Fond Otvoreno društvo Bosne i Hercegovine.

Skupovi namjenjeni mladima između 17 i 30 godina već su tokom juna održani u Banja Luci, Mostaru, Tuzli, Doboju i Zenici.