{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Ljeto...' u napadu na 2004.

Klix.ba
27.12.2003. u 23:41
0
0
'Ljeto...' u napadu na 2004.
0
'Ljeto...' u napadu na 2004.
Kao što je bilo i očekivano, najveće iznenađenje Sarajevo Film Festivala i veliko ohrabrenje za sve one koji su dugo čekali na nešto novo u domaćoj kinematografiji, film Srđana Vuletića "Ljeto u Zlatnoj Dolini" će krenuti u pohode na svjetske festivale i kino dvorane u toku naredne godine.
'Ljeto...' će svoju evropsku premijeru imati na Rotterdam Film Festivalu u okviru zvaničnog takmičarskog programa, gdje će se takmičiti za nagradu Tigar, kao naš prvi predstavnik u toj selekciji koja je kako to organizatori nazivaju 'srce cijelog festivala'. Rotterdam Film Festival se smatra jednim od najznačajnijih filmskih festivala uopšte, sa posebnim fokusom na otkrivanju novih rediteljskih imena.


Time je postalo potpuno jasno zašto Vuletić nije mogao učestvovati na ogromnom broju festivala na koje je bio pozvan. Startanjem na Rotterdamu, 'Ljeto u zlatnoj dolini' ima sjajnu platformu za dobre pregovore sa svjetskim distributerima, a pozivi na mnoge festivale se dobijaju po automatizmu nakon učestvovanja u konkurenciji ovog festivala.


Sarajevo-x.com će vas redovno izvještavati o dešavanjima na ovom velikom festivalu te ćemo probati da na vrijeme objavimo termine prikazivanja ovog sjajnog filma, kako na festivalima tako i u domaćim kinima, gdje distribucija počinje sa prvim danima mjeseca februara, potvrdio je za naš portal Srđan Vuletić, reditelj 'Ljeta u zlatnoj dolini'.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: