Kultura
0

Ljetni festival "Počitelj 2010." od 4. do 6. augusta

FENA
Počitelj
Počitelj
Ljetni festival "Počitelj 2010." održat će se od 4. do 6. augusta u starom gradu Počitelju, saopćio je izvršni producent Festivala "Masters Commerce".

Festival publici nudi različite muzičko-scenske sadržaje eminentnih izvođača s područja Bosne i Hercegovine, uključujući pozorišni program "Zločesta predstava" mostarskih glumaca Mire Barnjaka, Velimira Pšeničnika Njirića i Ivane Giove Župa, koncertni program- Damir Imamović, književnu večer na kojoj će se predstaviti 14 književnika, filmsku projekciju, te izložbu slika na kojoj će biti prikazana djela sedam umjetnika.

"Ovim Festivalom, čiji je cilj upravo promocija Počitelja, njegove kulture i potencijala, ostvaruje se regionalna suradnja i kulturna razmjena, te se posjetiteljima nude kvalitetni kulturno-zabavni sadržaji koji će postati očekivani standard za sve buduće projekte ove vrste.

Počitelj, kao važna historijska lokacija i očiti primjer harmonizacije različitih kultura i historijskih raznolikosti kao ogledala cijele Bosne i Hercegovine, zahtjeva posebnu pažnju i promociju kroz kulturne manifestacije koje će ga zasluženo osvijetliti i postaviti na kulturnu i turističku scenu naše zemlje", stoji u saopćenju.