"Da sam ja neko"
90

Lisinski na nogama zbog Enisa Bešlagića: Evo koga je sve okupio na zagrebačkoj premijeri predstave

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Sinoć je u rasprodanoj dvorani Vatroslav Lisinski održana zagrebačka premijera autorske predstave Enisa Bešlagića "Da sam ja neko", a bh. glumac je još jednom uspio i nasmijati i rasplakati publiku.

Predstavi su prisustvovale brojne poznate ličnosti počev od Tarika Filipovića i njegove supruge Lejle, potom preko Nine Badrić, Gibonnija, Zlatka Dalića, Gordana Jandrokovića, Zdravka Marića, Anice Kovač, Nikše Bratoša, Bože Skoke, Dine i Viktorije Rađe te mnogih drugih.

Voditelj Joško Lokas također je bio u publici, a na Instagramu je poručio da je "malo reći da je to predstava" te podijelio snimak dvorane na nogama.

"I smijeha i svega! Obavezno sebi pokloniti 'Da sam ja neko'", napisala je Nina Badrić uz snimak s predstave.

Riječ je predstavi koja priča životni put bh. glumca, od odrastanja i onoga što je želio biti pa do toga ko je i šta je danas. Kao što je bio slučaj i na drugim izvođenjima, Enis je i u Zagrebu uručio nagradu "Enisov najsmijeh", a sinoć je ona pripala Zlatku Daliću.

Govoreći o predstavi u nedavnom razgovoru za Klix.ba kazao je: "Nisam ni ja znao da sam napravio tako emotivnu predstavu, već je zovu rollercoaster - kažu da je od smijeha do suza. One emocije, najljepše i najtananije".

"Jako sam ponosan što su sve dvorane rasprodane iako su neki možda sumnjali hoće li se to desiti i zbog cijene karata uz činjenicu da je kultura na nezavidnom nivou, a da su istovremeno neki komercijalni pjevači tri puta skuplji od nas pa im tad nije skupo dati za kartu", naveo je Enis.

Bešlagić je u intervjuu za Klix.ba najavio i sarajevsku premijeru predstave ističući da očekuju da će se desiti u drugoj polovini aprila.