{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Likovna kolonija umjetnika sa i bez invaliditeta u Bijeljini

27.8.2012. u 14:17
2
0
Likovna kolonija umjetnika sa i bez invaliditeta u Bijeljini
2
Likovna kolonija umjetnika sa i bez invaliditeta u Bijeljini
Nevladina organizacija “Inicijative preživjelih od mina” u partnerstvu sa Organizacijom amputiraca UDAS i uz domaćinstvo i podršku opštine Bijeljina organizuje osmi saziv Regionalne likovne kolonije “Umjetnošću preko barijera i granica”, koja će se održati u Bijeljini od 27. do 31. avgusta 2012. godine.
Regionalna likovna kolonija (RLK) se u proteklih sedam godina etablirala kao jednistven kulturno-edukativni događaj koji se bavi pitanjima ljudskih prava na specifičan način, promovišući marginalizovane i obespravljene kao nezaobilazan i vrijedan resurs u procesima i doprinosu u izgradnji zajednica.

Zasnovana na principu “Ništa o nama bez nas”, RLK promoviše i poziva na saradnju i partnerstvo osoba sa invaliditetom i drugih marginalizovanih kategorija i nadležnih vlasti zemalja zapadnog Balkana, u odgovornom, planskom i dugoročnom pristupu ovim kompleksnim procesima.

Ove godine, RLK će biti prilika za druženje i stvaralački rad 20 umjetnica i umjetnika sa i bez invaliditeta, iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore kao i nekoliko desetina drugih učesnika i gostiju na pratećim događajima i aktivnostima, uključujući okrugli sto o pravima OSI, okrugli sto o učešću ratnih veterana u izgradni zajednica, mini festival dokumentarnih filmova o OSI i jednodnevnu likovnu koloniju za djecu.

"Ovogodišnju likovnu kolonija održavamo zahvaljujućI finansijskoj podršci ambasade Kraljevine Norveške u BiH, kao i podršci Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške, Međunarodne kampanje za zabranu mina, Koalicije za zabranu kasetne municije, grada Banja Luka i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske", objavili su organizatori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: