Vrhunska zabava
52

Legendarna "Audicija" oduševila Mostarce i podsjetila na neka bolja vremena

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Kultna "Audicija" koja je nastala prije 33 godine na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu večeras je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače oduševila brojne Mostarce.

Antologijski skečevi, obogaćeni i aktuelizirani, izazivali su salve smijeha rasprodane dvorane, ali i podsjetili sve na jedno drugo vrijeme kad su nastali.

Sjajni bosanskohercegovački glumci večeras su za mostarsku publiku oživjeli likove kojih su se svi rado prisjetili, legendarnu Simonidu Puhalo, Majka Kjajevića, Mimu Šiš, Rokija, Čabaravdića, Bogoljuba Šaulića, Mustafu Sudžuku...

Uz stare, svima poznate šale iz originalne “Audicije”, glumci su izveli i neke nove, prilagođene aktuelnoj društveno-političkoj situaciji. Publika je na sve to uzvratila gromoglasnim smijehom i aplauzima.

Zbog velikog interesa Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Željko Ninčić, Mladen Nelević i Jasmin Geljo ponovo će sutra i pred sarajevsku publiku. Predstava u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru počinje od 19 sati.