Narodno pozorište Sarajevo
0

"Legenda o Ali-paši i "Građanin plemić" ponovo pred publikom

FENA
Narodno pozorište Sarajevo
Narodno pozorište Sarajevo
Predstave Drame Narodnog pozorišta Sarajevo "Legenda o Ali-paši" Envera Čolakovića i "Građanin plemić" Molierea obilježavaju početak produkcije na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, kada su u pitanju ostvarenja Drame.

Dramatizacija Čolakovićevog romana, u režiji Sulejmana Kupusovića, u pravilu, ispunjava gledalište do posljednjeg mjesta, te je realno očekivati da novu sezonu "Legenda o Ali-paši" akcentira bogatstvom svojih glumačkih i režiserskih atrakcija, rečeno je u današnjem saopćenju Pres-službe Narodnog pozorišta.

Komedija "Građanin plemić" Jeana-Baptiste Molierea, s Mirvadom Kurićem u glavnoj ulozi, uvijek izazove radost u sarajevskom gledateljstvu, a očekuje se da će tako biti i ovaj put budući će predstava biti izvedena u subotu, 9. oktobra.

Ove dvije predstave, s ostvarenjima operske produkcije (Traviata, Rajok i Gianni Schicchi) i baletnog kontingenta predstava (Meu Amor i Carmen) učinit će početak oktobra ugodnijim svima gledaocima koji se opredijele da 1., 4., 7., 9. i 12. oktobra prisustvuju izvedbama ovih predstava.