{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grupa Leb i Sol svojim nastupom pokušala oživjeti osamdesete

Piše: A. U./Klix.ba
8.7.2013. u 09:15
6
2
Grupa Leb i Sol svojim nastupom pokušala oživjeti osamdesete
6
U Bosanskom kulturnom centru, u okviru Baščaršijskih noći, održan je koncert makedonske grupe Leb i Sol. Stariju publiku podsjetili su na "dobra stara vremena", a mladima su pokazali kako se nekada sviralo.
Grupa Leb i Sol u Sarajevu nije nastupila duže od 20 godina. Nakon svog ponovnog okupljanja 2006. godine, u postavi sviraju izvorni članovi, Bodan Arsovski i Nikola Dimuševski, dok je Vlatka Stefanovskog zamijenio Dimitar Božikov, a bubnjeve svira Mihail Parushev.

"Nije nas bilo od kraja osamdesetih, a bilo je tako divnih koncerata ranije. Meni je oduvijek prijala sarajevska atmosfera i prijem kod publike koja je upijala svaki ton koji bismo odsvirali. Bili smo veoma poštovani i svaki naš novi album je bio primljen sa oduševljenjem. Još kao klinci, davne 1977. godine, kada smo prvi put došli u Sarajevo, naišli smo na veliko drugarstvo i otvorenost naših kolega i budućih prijatelja", rekao je za Klix.ba Bodan Arsovski, basista benda.

Sarajevski koncert, kako Arsovski kaže, bio je isti kakav grupa svira po čitavom svijetu. Svirane su kompozicije sa novog albuma "Itakanataka" i, naravno, starije kompozicije koje su svima poznate i koje su proslavile grupu.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: